BIA Supai Jail Renovation

Owner: BIA—Western Regional Division
Contract: $ 304,231.00
Square Footage: 1,560
Location: Supai, Arizona
Job Summary:
The Supai Jail Renovation was constructed in one of the most remote locations in America. Project consisted of the remodel of 1300 sq. ft. jail, the addition of a 260 sq. ft. entry control area, concrete exercise areas, and security fencing. Project was extremely remote (bottom of Grand Canyon) and required airlift (helicopter) of all material and subcontractors. Due to airlift requirements project required very close coordination with all subcontractors, intense planning for all material/supply deliveries, imaginative procurement of living quarters, and strong utilization of local tradesmen. Building design (concrete slab, CMU, and metal roof) was not compromised due to remote location, was constructed as specified, and completed on time.

  • Roof-Deck01
  • Roof-Deck02
  • Supai-Jail-Ren-01